Vægtæppe til Flemløse Sparekasse

 Vægtæppe til Flemløse Sparekasse

Væveren Grethe Nielsen og sparekassedirektør Peter Kaldahl 

ved indvielsen af vægtæppet

Foto: Elita Tønnesen

UGE Avisen - Kommunaltidende 12.11.2002

Vægtæppe til Flemløse Sparekasse

Af Elita Tønnesen

Fredag den 1. november præsenterede Landsbyvæveren Grethe Nielsen fra Kirke Søby og Sparekassedirektør Peter Kaldahl Flemløse Sparekasses nye vægtæppe, som Grethe Nielsen har designet og vævet.

Vægtæppet blev bestilt for at markere sparekassens udvidelse i år 2002. Der er bl.a. indvævet årstallet samt bogstaverne F og S. Resten af vægtæppet fremtræder i et abstrakt mønster, som hver især kan finde mange sjove detaljer i.

Vægtæppet er 1,40 x 2,00 meter, og det er vævet af uld og hør. Farverne er, i fint samarbejde med personalet, afstemt efter farverne i lokalet og den røde og grønne farve i sparekassens logo. Sparekassen fik samtidig overdraget en bog, som i billeder og beskrivelser viser arbejdsprocessen med tæppet.

Ved præsentationen fortalte Grethe Nielsen, at hun af forskellige personlige årsager har valgt at lukke sit væveværksted pr. 1. dec. 2002.

Vægtæppet til Flemløse Sparekasse bliver derfor sandsynligvis hendes sidste bestillingsopgave. Og hun fortsætter: "Jeg synes, at det "slutter ringen" på en meget fin måde, at mit slutproject hænger i "min" sparekasse. Det er jeg meget glad for".

Efter 23 år som bankassistent (og 10 år som hobby-væver) startede hun i 1990 på en stor væveuddannelse. I 1993 tog hun så det store hop ud på det dybe vand og startede selvstændigt som "LANDSBYVÆVEREN"

"Det har været nogle fantastisk sjove, spændende og oplevelsesrige år, som jeg kan tænke tilbage på med glæde resten af livet. Jeg opfyldte min store drøm, og satte små og store spor.

Jeg vil gerne takke kunder, kursister, Aktivcentret, vævegruppen i Hjelmerup, de mange grupper og foreninger, som har været her på værkstedsbesøg, samt de lokale aviser for artikler med fin omtale gennem de næsten 10 år.

En særlig tak til lokalbefolkningen for den helt enorme interesse for mit væveprojekt til Abildgaardsalen på Christiansborg. Det har varmet virkelig meget", slutter Grethe Nielsen.

MØNSTERDESIGN TIL VÆGTÆPPET

Opsætning af væven